Hvordan det hele startede

Henrik Lund Stærmose og Per Dahlgaard Pedersen var tilbage i 2008 begge ansat hos Motorola i Aalborg. I december samme år lukkede alle Motorola’s afdelinger grundet krisen og dermed stod Henrik og Per pludselig uden arbejde. Sammen med nogle kolleger fra Motorola besluttede Henrik og Per, at de ville starte deres egen virksomhed indenfor informations- og kommunikationsteknologi. 

Efter en del møder afholdt forskellige steder, havde én i gruppen hørt om et frysehus, hvor man slukkede for strømmen om natten fordi elprisen var høj. Heraf opstod ideen til effektiv energistyring. Det viste sig, at sådan en energistyringsløsning allerede var på markedet men teknologien var ikke særlig effektiv og skulle derfor forbedres markant samt prisen på daværende løsningen var dyr. Med gruppens erfaring og kompetencer var det muligt at overføre disse til energisektoren og  således bidrage med nyt perspektiv indenfor smart grid løsninger.   

Det gik fremad

Gruppen blev hjulpet på vej af et inkubatorprogram, hvor kontorfaciliteter, en mentorordning og vejledning, blev stillet til rådighed. Hen ad vejen, begyndte den oprindelige gruppe at skrumpe ind. Nogle vendte tilbage til arbejdsmarkedet mens andre i gruppen ikke helt var klar til at forpligte sig til en opstartsvirksomhed. Henrik og Per var de eneste, som havde mod på udfordringerne og at forpligte sig til virksomheden. Neogrid Technologies ApS blev etableret 1. marts 2010 med Henrik og Per som grundlæggere. Herefter kom den første kunde på banen og så gik det fremad.

Involveret i forskningsprojekter

Som følge af det første konsulent job, deltog Neogrid Technologies aktivt i mange forsknings- og samarbejdsprojekter. Hen ad vejen ændrede markedsforholdene sig på grund af nye regulativer og de nye regler resulterede i et fravalg af nogle ideer samt fokusering på på nye. Den primære idé skulle ligeledes videreudvikles og justeres hvilket ikke altid var lige let, men det blev gjort med stor dedikation. Neogrid’s projektengagementet fortsatte gennem årerne og har været afgørende for at opnå den erfaring og viden, som i dag gør Neogrid Technologies enestående på dette særlige område.

Neogrid – hvad betyder det?

Navne bærer identitet, således gør Neogrid Technologies også. Lad os starte ud med at kigge på det mest åbenlyse og så bagefter kigge på det mest interessante. ‘Technologies’ bidrager til forståelsen af hvad det er vi arbejder med – teknologi, samt det, at vi laver mere end bare én teknologi – derfor flertalsform.

‘Grid’ giver endnu et fingerpeg om, hvad det er vi laver, da det skaber associationer til elnettet og smart grid. Lad os endelig kigge på den mest interessante del: “Neo” … Neo betyder ny eller det at give nyt liv, og her hentyder vi til det nye – fremtiden. Neo er også en forkortelse/akronym af “Nordjysk Energi Optimering”. Desuden kan alle der kender The Matrix nikke genkendende til forkæmperen der kæmper mod det etablerede system og som bringer noget nyt til bordet. Neogrid Technologies bringer softwaren til bordet, udfordrer kobber og beton, der før var vant til at styre og på den måde bringer fremtiden til det etablerede status quo.

Henrik Lund Stærmose

Direktør

Siden 2009 har jeg brugt al min tid på at starte en udviklingsvirksomhed med fokus på smarte energiløsninger der understøtter fremtidens grønne energisystem, som også hjælper kunder med at spare energi.

Jeg har en kandidatgrad som civilingeniør og en Bachelor i administration og strategisk ledelse. I mere end 10 år har jeg arbejdet indenfor trådløse udviklingsindustri såsom Bosch, Siemens and Motorola, hvor vi udviklede mobiler og tjenester.

Jeg er bosat i Aalborg med mine kone Carina, vores 3 børn og vores kanin Sally.

Grundlæggerne

Per Dahlgaard Pedersen

Teknisk direktør

Jeg har en kandidat som civilingeniør  og en bachelor i administration. Jeg har i mere en 20 år arbejdet indenfor den trådløse industri i flere udviklingscentre såsom Dancall Radio, Bosch, Siemens and Motorola hvor jeg lavede mobiler og tilbehør.

Siden 2009 har jeg arbejdet med IT løsninger der understøtter energibesparelser og smart grid løsninger.

Jeg bor i Aalborg med min kone Anette, vores 3 børn og vores hund Simba.