Skip to main content

Aggregeret puljestyring

Puljestyring af varmepumper

Aggregeringsmotoren er en cloud-baseret løsning til administrering og styring af en stor pulje af varmepumper. Målet er at opnå bedre priser eller andre fordele ved, at handle energi på de forskellige energimarkeder såsom day-ahead eller intraday.

Aggregeringsmotoren indsamler og inkluderer data fra vejr- og prisprognoser for, at kunne vurdere hvornår det er mest lønsomt at flytte energiforbrug. General information og historiske data bliver også indsamlet for at sikre optimering af puljen.

Data bliver ligeledes indsamlet fra varmepumper individuelt. Deres respektive krav og komfort indstillinger, såsom stuetemperatur, tilladte temperatur og prioritering af brugsvand opvarmning indstillet af brugeren, er også taget i betragtning for at sikre maksimal komfort.

Analysér med Aggregatormotoren

Aggregatormotoren analyserer, hvornår det giver mest mening at flytte energiforbruget og stadig overholde referenceplanen fra den balance ansvarlige(BRP).

Hver time estimerer aggregatormotoren, hvor meget margin der er i forhold til at øge eller sænke forbruget på bestemte tidspunkter. Denne information er meget nyttig når der skal bydes ind og handles på elmarkedet.

Aggregatormotoren styrer puljen af varmepumper med hensyn til det estimerede forbrug der er rapporteret day-ahead til BRP, og vil aktivere varmepumperne for at sikre at den overordnede forbrugsreference er overholdt til hver en tid.