Skip to main content

PreHEAT Kunde Reference: Prognosebaseret varmestyring

EFFEKTIV ENERGISTYRING OG OPTIMERET OVERVÅGNING AF DRIFTEN

Prognosebaseret varmestyring hos Skagen boligforening

Frederikshavn Boligforening – afd. 12 Hånbæk

Frederikshavn Boligforening afdeling 12 bruger i dag Neogrid PreHEAT i afdelingens 16 varmecentraler.

Det betyder, at beboerne i de i alt 460 lejemål i afdelingen allesammen drager fordele af intelligent energistyring, som optimerer på både energiforbrug og afkøling.

Før PreHEAT

Forud for den endelige installering af PreHEAT har afdelingen kørt med en testinstallation i en boligblok i et år, som har vist solide resultater.
Det er derefter blevet besluttet, i afdelingsbestyrelsen, at styringen skal udrulles og implementeres i hele afdeling 12. Alle varmecentraler er desuden blevet opgraderet med helt nye ECL 310 og der er blevet installeret temperatur- og luftfugtighedsfølere i 10% af lejemålene, for at sikre en endnu bedre styring. Disse gør det muligt for både den enkelte beboer og Frederikshavn Boligforening at følge med i, om indeklimaet er godt og sundt.

Skagen boligforening logo
 • Frederikshavn Boligforening – afd.12 Hånbæk:

  460 lejemål – 16 varmeinstallationer
  Opført 1943 – Renoveret 1995
  Bygget i mursten og tag i tegl

 • Energibesparelse pr år::

  470.000.00 kWh 
  564.000 DKK
  12% besparelse af det samlede fjernvarmeforbrug

  CO2 reduktion 78.000 kg  

 • Energiklasse:

  B

Del dette projekt
Energibesparelser ved intelligent energistyring

ENERGIBESPARELSE  

12%

PreHEAT har efter implementeringen på fjernvarmeanlægget, skabt en energibesparelse på 12% af det samlede fjernvarmeforbrug til varme og varmt brugsvand

ROI tilbagebetalingstid ved intelligent energistyring

TILBAGEBETALING

2 år

På baggrund af energioptimeringen på 12%, kunne deres ROI – Tilbagebetalingstid bringes ned til blot 3 år. 

CO2 reduction ved intelligent energistyring

REDUCERET CO2

78.000 KG

Efter implementeringen af PreHEAT, er det nu blevet muligt at reducere deres CO2 med 78.000 kg, hvilket understøtter deres ønske om en grønnere profil.

Efter PreHEAT

PreHEAT har efter implementeringen på fjernvarmeanlægget i afdelingen reduceret energiforbruget betragteligt, hvilket udløser en økonomisk gevinst til gavn for beboerne. Ligeledes er driften overgået direkte til Neogrid, hvilket betyder at vi hjælper med en intelligent og smart driftovervågning, som fanger alle fejl. Dermed frigives der ressourcer hos afdelingens ansatte, som nu har mere tid til at fokusere på andre opgaver.

Driftsmæssigt sikrer PreHEAT, at lejlighederne får tilført netop den energi, der er nødvendig – uden at gå på kompromis med komforten.

Udrulningen af PreHEAT i afdeling 12 skal i det hele taget ses som et led i en større mission, for ifølge udviklingschef Brian Thomsen har Frederikshavn Boligforening i mange år arbejdet benhårdt med energibesparelser. Målet er at nå det lavest mulige energiforbrug både til gavn for bebeboere og miljøet.

PreHEAT løsningen er efterfølgende installeret i yderligere 11 afdelinger i Frederikshavn Boligforening.

Et af vores mange tiltag, som med fordel kan nævnes, er installationen af prognosebaseret varmestyring, PreHEAT.

Varmestyringen PreHEAT sikrer os, at vores varmesystemer ikke anvender unødvendig energi, og skulle der opstå fejl på vores varmeanlæg, bliver vi nu lynhurtigt informeret herom, så vi kan stoppe unødig brug af energi. Det betyder ligeledes, som tingene ser ud lige nu, at vi ser ind i en samlet energibesparelse på ca. 11% for året 2022 – så set ud fra de stigende energipriser er PreHEAT et godt valg for os.

Udviklingschef Brian Thomsen – Frederikshavn Boligforening