Dataopsamling med PreHEAT Data

Med en PreHEAT dataopsamlingsløsning fra Neogrid, sikrer vi systematisk indsamling af alle former for data, heriblandt både temperatur, vand og ventilation i en bygning.

Dataopsamlingsløsningen muliggør realtid og højopløsning (op til sekundniveau) dataindsamling 24/7, 365 dage om året, til brug af datadrevet kontrol og performance analyser. Disse analyser kan du som kunde selv implementere, eller du kan tilkøbe nogle af Neogrids løsninger til performance monitorering og datadrevet analyser af bygningen.

Automatisk opsamling af energimåler- og sensordata

PreHEAT Data opsamler energimåler- og sensordata og gemmer data sikkert i skyen. Det betyder at du slipper for manuelle aflæsninger, og det giver dig adgang til detaljeret data, som opdateres op til hvert minut. Desuden samle vores løsning alt din data ét sted og du kan nemt følge med via PreHEAT Dashboard, på pc’en eller på mobilen, hvor du let kan få overblik over installationen samt forbruget.

PreHEAT giver detaljering af energimålerdata, som kan være på fx rumniveau, lejlighedsniveau, afdelingsniveau og bygningsniveau, alt efter dit behov og infrastruktur. Vi har stor erfaring med boligblokke og enfamiliehuse, men vi har også kunder, hvortil vi opsamler data i bygninger såsom skoler, institutionsbygninger, storcentre og kontorer.

Derudover sikrer vi nem overlevering af forbrugsdata til løsninger såsom MinEnergi2, KMD EnergyKey mf.

Vi har altid mulighed for at skræddersy vores løsning og dataopsamling efter dine behov. For mere info kontakt os via denne formular.

Hvad kan du bruge dataopsamlingen til?

Ved at bruge online dataopsamling, i en digitalisering af din bygning, kan du skabe øget komfort, energieffektivisering, samt optimeret og grønnere bygningsdrift. Desuden kan data bruges som en del af et renoveringsprojekt, hvortil dataopsamling kan være med til at sikre at du opnår de forventede resultater.

Vores løsning samler alle dataene fra bygningen, og giver dig nem adgang til dem via vores portal, der muliggør følgende:

 • Online visualisering af måler og sensor data og brugsanalyser på historiske data
 • Administrering og styring af installationen i en bygning
 • Visning af data til monitorering og overvågning
 • Håndtering af brugeradgang til dataene
 • API-baseret adgang til data, bl.a. til avanceret modellering og styring

Dataopsamlingsmuligheder

PreHEAT systemet understøtter opsamling med følgende protokoller:

 • Modbus (både over TCP/IP og RS485)
 • Bacnet (over TCP/IP)
 • Trådløse IoT sensorer med Wireless Mbus
 • LoRa (fx indeklima sensorer og energimålere)
 • FTP-data import
 • 3. part API integration

Det betyder at vi kan samle data fra:

 • Danfoss ECL (110, 210, 310 – inklusiv ECL-portalen)
 • Energimåler (via Mbus eller wireless Mbus)
 • Varmemåler
 • Bygning CTS-system
 • IoT sensorer (fx indeklima, vindue åbning, …)

PreHEAT bygger på en gennemtestet og robust løsning

Vores løsning har været brugt til intelligent energistyring i bygninger, rundt omkring i Danmark siden 2018. Vi sikrer pt. dataindsamling i over 300 bygninger med tilhørende 10.000 lejemål, samt i bygninger såsom skoler, institutionsbygninger, storcentre og kontorer.

Derudover bruges vores løsning i forbindelse med flere forskningsprojekter, og Neogrid har betydelig erfaring med at deltage i forsknings- og demonstrationsprojekter med både den private sektor såvel som universiteter og offentlige institutioner i Danmark og i udlandet. Vores web-API har med stor succes demonstreret både analyser og onlinestyring af varme- og ventilationssystemer. Desuden har vi udviklet wrappers til Matlab og Python, som giver mulighed for hurtig brug af systemet, uden omfattende forudgående kendskab til web API-styring.

Teknikken bagved dataopsamlingen

Gatewayen interagerer med et cloud-system, der drives af Neogrid (via en sikker MQTT-forbindelse med gensidig autentificering 1.2 over TCP/IP).

Gatewayen understøtter læsning og skrivning af data med de overnævnte protokoller.

Vores cloud kan interageres igennem en offentlig API  som vi også har implementeret wrappers til Python  og Matlab.

Neogrid Technologies ApS
Niels Jernes Vej 10 - 9220 Aalborg øst - Danmark

+45 7223 4000 - info@neogrid.dk

CVR 32773818

Få en snak med en af vores energieksperter.