Skip to main content

Projekt

EDYCE – Energy flexible DYnamic building CErtification

E-DYCE vil kombinere innovative tilgange med vel etablerede og tilgængelige værktøjer, for at skabe en metode, som er i stand at implementere skalerbar og tilpasset dynamisk energimærkningscertificering.

Den nuværende statiske form for energimærkning har flere mangler, hvortil det faktum, at det ikke er muligt præcist at afspejle dynamisk og skiftende forhold, i bygningen, er den største og mest betydningsfulde mangel. Denne unøjagtighed giver ikke bygningsejere mulighed for, at tage informeret beslutninger, og det begrænser potentiel økonomiske udnyttelses af bygningen.

E-DYCE er den naturlige udvikling af den traditionelle energimærkningscertificering, hen imod en realtids optimering af bygningernes præstation og komfort, ved at indsamle bygningens dynamiske adfærdsmønstre, og på samme tid bidrage med transparent feedback, gennem en intuitiv kontaktflade.

E-DYCE vil drastisk øge pålideligheden af energimærkningsprocessen. Projektet vil understøtte kommunikationen mellem energikonsulenter og bygningsejerne, til at frembringe fordele både i henhold til indeklima og energibesparelser.

I den nuværende generation af statiske EPC’er er potentialet for frit kørende bygninger ikke taget i betragtning, hvilket heller ikke er inkluderet i mærkningen af lagerbygninger uden varmeinstallationer eller bygninger med ældre oprindelse. På den anden side bliver smarthed i bygninger, som gør det lettere at håndtere forandringer ikke belønnet, når bygninger skal mærkes. Overophedning, lav komfort og manglende motivation for at renovere kan nævnes som resultater af dårlige beslutninger, som tages med afsæt i EPC’er.

Overgangen til en dynamisk beregning bør være understøttet af optimeret og struktureret processer, som sikre effektiv input til dataindsamling, dataopbevaring, interoperabilitet og transparent præsentation og kommunikation med brugeren.

Målet med E-DYCE  er, at der oprettes en metode, som kan blive anvendt på hvilken som helst bygning, af hvilken som helst typologi, lokation eller smartheds niveau samt at metoden vil genere væsentlige besparelser af ens energiklasse, ved at guide brugeren i at finde frem til potentialet ved frit kørende drift.

Vores særlige bidrag og interesse i dette projekt

Neogrid Technologies vil gennem dette projekt leverer online dataopsamling samt sikre koordination af de danske demonstrationslokationer, i 3 lejlighedskomplekser i Nordjylland. 

Neogrid bidrager endvidere med rådgivning af konsortium partnere, baserede på virksomheden vidtgående erfaring med datadrevet kontrol og kontinuerligt arbejde med evaluering af bygninger.

Dette projekt har modtaget finansiering fra den Europæiske Unions Horizon 2020 forsknings og innovations program, under grant agreement nr. 893945.

 • Projektstart:

  September 2020
 • Afsluttet:

  August 2023
 • Partnere:

  Aalborg Universitet, Politecnico Di Torino, Core Innovation and Technology OE, Emtech GMBH, Estia, ENEA, Geniki Exypp Prostasia, Office Cantonal De L’énergie Genéve, TMP, Neogrid Technologies.
 • Program:

  H2020

Mere information findes på projekt hjemmesiden.

Del dette projekt