Skip to main content

Projekt

HPCOm

Dette projekt indsamler viden om standardisering af kommunikation til og fra varmepumper. Målet er at gøre dette synlig for industrien, sideløbende med udarbejdelse af state of the art forskning og udvikling af køreplanerne for at bygge bro mellem forskning og industrien.

HPCOM projektet fokuserer på varmepumper og især på standardisering af kommunikationen mellem de enkelte varmepumper og det centrale system. Målet er udvikling og implementering af standardiseret IKT indenfor varmepumper, for at sikre deres integration i elsystemet i fremtiden.

Varmepumper spiller en vigtig rolle for vedvarende energi i Danmark og især med hensyn til den fleksibilitet de tilbyder. Dette er grunden til, at en fælles definition af standard og kvalitets testfaciliteter er vigtige. Dette vil muliggøre anvendelse af disse fleksibilitetstjenester i Smart Grid og på dominerende markeder. Dette påvirker mange spillere, blandt andre lignende udbydere såsom distributionssystemoperatører, elleverandører og lignende service udbydere.

Vores særlige bidrag og interesse i dette projekt
Vi er interesseret i dette projekt, fordi vi ser os selv som en central aktør på dette specifikke område. Vi har noget at bidrage med i projektet og vi er sikker på, at vi vil lære noget nyt også. Deltagelse i projektet vil give os adgang til nyttig viden opnået i projektet samtidig med at det også holder os orienteret om, hvad der sker inden for varmepumpe kommunikation.
  • Projektstart:

    Juli 2014
  • Afsluttet:

    Maj 2017
  • Partnere:

    Insero Energy A/S (Projektleder), Neogrid Technologies, EURISCO Aps, Teknologisk Institut, Andelsselskabet Intelligent Energistyring AmbA

Mere information findes på energiforskning.dk på Engelsk og Dansk.

Del dette projekt