Skip to main content

Projekt

iCeiling – Intelligent cooling and heating ceiling with energy storage

ICeiling er et ventilationsloft – en hybrid løsning der involverer både ventilation, køling og varmestyring med decentrale varmepumper, energilagring og intelligent styring.  

Projektet udvikler ”iCeiling”: Et ventilationsloft med hybrid ventilation (med varmegenvinding og naturlig ventilation), trækfri køling og opvarmning leveret af små decentrale varmepumper.

Herudover er der termisk energilagring og intelligent styring, som sikrer et godt energieffektivt indeklima og en energifleksibilitet, der øger udnyttelsen af fluktuerende vedvarende energi.

ICeiling har dataopsamling til driftsovervågning og diagnosticering til brug i serviceydelser. Hovedaktiviteterne omfatter teknologiudvikling, systemoptimering og demonstration, der resulterer i veldokumenterede løsninger, dimensioneringsværktøjer, projekteringsvejledning og produktvalgsprogram.

ICeiling er et konkurrencedygtigt fleksibelt alternativ til traditionelle centrale HVAC løsninger. Markedet er kontorbyggerier, hospitaler, skoler og institutioner primært i de nordiske lande og EU. Hertil klimazoner med særligt kølebehov og markant større installationsmæssige udfordringer som fx Dubai.

Vores særlige bidrag og interesse i dette projekt

Neogrid Technologies bidrager med udvikling af software til intelligent styring og kommunikation med BMS, Modellering af bygningers termodynamik, med fokus på indeklima, energi og fleksibilitet samt kommunikationssoftware mod energiudbydere.

Projektet har modtaget finansiering gennem Innovationsfonden og EUDP.

 • Projektstart:

  Februar 2019
 • Afsluttes:

  Juni 2021
 • Partnere:

  JS ventilation A/S, Teknologisk institut, Aalborg universitet, Neogrid Technologies .
 • Program:

  EUDP

Mere information findes på projektets hjemmesideEngelsk og Dansk.

Del dette projekt