Skip to main content

Projekt

READY

READY projektet er en direkte forlængelse af IFIV projektet med udvidelse af puljen af varmepumper der styres af VPP’en. Der var fokus på at udvide puljen af varmepumper der styres, hvilket gjorde scenariet mere virklighedstro.

Det var naturligt for os at fortsætte med det arbejde, som vi startede i IFIV projektet. Chancen for at forlænge den oprindelige opsætning var interessant, fordi det gav os en chance for at videreudvikle Virtual Power Plant (VPP).

Holdet der arbejdede på READY projektet omfattede fire parter, de var også involveret i IFIV projektet, samt to nye partnere. Dette gjorde det muligt også at se på udbudssiden af elnettet. I modsætning til IFIV projektet er de nye funktioner i READY projektet et kig ind i de store udfordringer med aggregeringen af varmepumper, forståelse for hvordan man håndterer net begrænsninger, formulering af anbefalinger vedrørende fremtidige installationer af varmepumper og styringer, samt brugerinddragelse og business cases på et højere niveau. Det overordnede mål var at få VPP’en klar og opnå den forståelse der ville være grundlaget for anbefalinger.

Vores særlige bidrag og interesse i dette projekt
Vi ønskede at fortsætte arbejdet på VPP’en og bringe det til det næste niveau. Vi havde en chance for at forbedre og udvide funktionaliteten i den eksisterende styring, samt udvikle en sværm controller, der var i stand til at kontrollere store puljer af varmepumper, på toppen af noget, vi tidligere havde udviklet.
  • Projektstart:

    Juni 2012
  • Afsluttet:

    November 2014
  • Partnere:

    NEAS Energy (Projektleder) Neogrid Technologies, PlanEnergi, Aalborg University, Aarhus University & Ea Energy Analyses

Mere information findes på energiforskning.dk på Engelsk og Dansk.

Del dette projekt