Skip to main content

Projekt

StyrDinVarmePumpe (SDVP2)

Dette projekt fortsatte arbejdet fra tidligere projekter, og var specifikt målrettet på XMPP i et standardiseret kommunikations grænseflade. Demonstration og udvikling af en opgradering til online kontrol var de vigtigste udfald.
Projektet er en forlængelse af IFIV projektet, eftersom det bygger på samme platform, og tager “Styr Din Varmepumpe” et skridt videre. StyrDinVarmePumpe v. 2 (SDVP2), arbejder på den samme platform som er brugt i “Fra Vindkraft til Varmepumpe (SDVP1)” setuppet, hvilket IFIV projektet var en del af. Fokus er på kommunikation med varmepumperne, specifikt i relation til kontrol og monitorering med målet om at give Smart Grid tjenester ved siden af de andre tjenester til varmepumpejeren. Kommunikationsprotokollen blev opgraderet fra SOAP/XML til XMPP og det var hovedsagligt det arbejde som vi i Neogrid Technologies var involveret i, hvilket gjorde det muligt at få online målinger i real-tid.
Vores særlige bidrag og interesse i dette projekt
Vi ville gerne fortsætte det arbejde vi allerede havde været i gang med at arbejde på. Vi ville fortsætte udviklingen af platformen og vi ville videreudvilke og teste online protokollen. Vi havde ansvaret for at implementere XMPP kommunikation i softwaren som blev brugt til at monitorere varmepumperne.
  • Projektstart:

    Januar 2013
  • Afsluttet:

    Februar 2015
  • Partnere:

    Insero Energy (Projektleder), Neogrid Technologies, Intelligent Energistyring AmbA, Teknologisk Institut, Exergi Partners, Eurisco, ArosTeknik & Liab

Mere information findes på energiforskning.dk på Engelsk og Dansk.

Del dette projekt