Skip to main content

Projekt

SERENE – Sustainable and Integrated Energy Systems in Local Communities

Målet med SERENE projektet er at udvikle og demonstrere bæredygtig, integreret, omkostningseffektiv og kundeorienteret løsninger til boligkomplekser.

Idéen med SERENE projektet er at integrere forskellige energisystemsudbydere og ny vedvarende produktionsenheder, i boligkomplekser, baserede på deres nuværende sociale og tekniske status, for at imødekomme deres energibehov de kommende år.

Brugerne skal være involveret I forandringen af energisystemet og være informeret omkring forskellige tekniske muligheder samt business cases, for at kunne tage beslutninger omkring deres deltagelse. Afhængig af den enkelte lokation, vil det nye energisystem involverer forskellige oplagringsteknologier, reaktionssystemer til at forstærke fleksibilitet af systemet samt elektriske transportsystemer.

SERENE projektet vil etablere demostationer i lokale bebyggelser, i tre forskellige europæisk lande: Danmark, Holland og Polen. De erfaringer, som bliver gjort, på de forskellige demostartionslokationer, vil blive analyseret og evalueret med henblik på at kunne replikkers, først og fremmest i Europa og dernæst på verdensplan. Teknisk benchmarking-modeller og løsninger vil sættes op sammen med deres business modeller, og der vil blive evalueret på, hvordan forskellige lovmæssige aspekter, i de involveret lande, vil kunne have en påvirkning på muligheden for replikation. Endvidere vil der blive evalueret på behovet for brugerinvolvering samt burgernes interesse i at deltage, baseret både på geografisk, social, miljømæssigt og økonomiske betingelser og kendetegn.

Vores særlige bidrag og interesse i dette projekt

Neogrid Technologies vil, til dette projekt, bidrage med at udvikle, implementere og demonstrere styringen af varmepumper, fjernvarmesystemet, PV, oplagring og EV’er, som vil blive implementeret som del af strategien for produktet PreHEAT, der skal danne rammer for én service platform. Endvidere bidrager Neogrid med erfaring på området, særligt indenfor styrings- og kontrolplatforme, til at skabe intelligent energistyring til fremtidige el systemer og varmeanlæg.

Dette projekt har modtaget finansiering fra den Europæiske Unions Horizon 2020 forsknings og innovations program, under grant agreement nr. 825998.

 • Projektstart:

  Maj 2021
 • Afsluttet:

  April 2025
 • Partnere:

  Aalborg Universitet, Skanderborg Kommune, AURA, Neogrid Technologies, Suntherm, Bjerregaard Consulting, Universiteit Twente, Sticgting Saxion, Vereniging Aardehuis Oost Nederland, Loqio Services BV, Instytut Maszyn Przeplywowych IM Roberta Szewalskiego Polskiej Akademii Nauk, Gmina Przywidz, Energa Operator SA, Pawel Zdzislaw Grabowski.
 • Program:

  H2020

Mere information findes på projekt hjemmesiden.

Del dette projekt