Skip to main content

Projekt

Smart Summer Houses – The Digital Heat Master

Hovedformålet med dette projekt var at udvikle et koncept for energieffektiv styring af varmepumper og varmtvandsbeholdere. Der var fokus på indeklima, energibesparelser og fleksibelt forbrug der leverer frost og fugtfrit hus med minimal energi. Alt dette, samtidigt med, at der demonstreres et plug’n’play-produkt der kan anvendes i både eksisterende og nye luft-til-luft varmepumpe installationer.

“Holiday Residences og Smart Grid” projektet, som det oprindeligt blev kaldt, fulgte stien fra IFIV projektet, og fokuserede på en bestemt pulje af varmepumper. Projektet undersøgte intelligent styring af varmepumper og vandvarmere. Målet var at levere en tjeneste, der ville passe til kundernes behov og ønsker, og gøre det nemt at bruge. Ud over tjenester og fordele til huset ejer, kunne konceptet også levere en Smart Grid løsning for disse enheder. Målet var, at passe og vedligeholde ubeboede ferieboliger med minimal mængde energi. Målet var også at opretholde disse på det rigtige indeklima, og samtidig spare energi og stadig levere det nødvendige komfort niveau, når de var i brug. Det blev alle gjort ved at kontrollere luft-luft varmepumper via en software, som var udviklet i projekt. Det er i stand til at foretage prognoser baseret på vejrudsigter, elpriser og forbrugsmønstre, samt overvåge varmepumpen selv og se hvordan den kører og se den generelle præstation.

Software systemet “Den Digitale Heatmaster” er anvendelig i alle former for luft-luft varmepumper og fungere stadig som et individuelt produkt. Vi udviklede teknikker til enkel adgang, kontrol, overvågning og modellering af husholdningsapparater, hvilket blev lagt til grund i projektet, og en demonstrationsplatform til stor skalatest af systemet blev oprettet. Derudover har vi indledt et samarbejde, der fortsatte efter dette projekt.

Vores særlige bidrag og interesse i dette projekt
Neogrid Technologies udviklede software og arbejdede med at bygge modellering samt grænseflade kontrol uden indblanding i plug’n’play-konceptet. Resultatet er en løsning der gør varmepumper mere intelligente ved at integrere energistyring og dermed også gøre dem smart grid klar.
  • Projektstart:

    Marts 2011
  • Afsluttet:

    Juni 2013
  • Partnere:

    Neogrid Technologies (Projektleder) & Exergi

Mere information findes på energiforskning.dk på Engelsk og Dansk.

Del dette projekt