Skip to main content

Projekt

Smartce2h

SMARTCE2H projektet skal demonstrere den tekniske og økonomiske værdi af en avanceret intelligent varmepumpeinstallation med kompakt salthydratlager på landet og i fjernvarmeforsyningen og vise hvordan det påvirker slutbrugeres engagement og sociale accept og den kommercielle implantation af teknologien.

I SMARTCE2H projektet udføres test og demonstrationsaktiviteter for at integrere el- og varmesystemerne i landsbyer i Sydvest Salling i Skive kommune. Dette er muliggjort ved at arbejde tæt sammen med de lokale borgere, myndigheder og interessenter for byerne for at tranformere varmeforsyningen fra at være baseret på gas og olie til etablering af et lokalt elektrisk baseret opvarmningssystem, da Skive kommune satser på at blive CO2 neutral fra 2029. I projektet foretages dybdegående analyser af, hvordan et sådant lokalt el til varmesystem og det lokale el-net på demonstrationsstederne kan optimeres til at danne et lokalt integreret energisystem til effektiv økonomisk drift af energisystemet og for at forøge lokal vedvarende energikilder.

Der er to hoveddemonstrationsaktiviter:

 1. Demonstration af intelligent drift af en varmepumpe med salthydrat varmelager til husholdninger.
 2. Demonstration af en booster varmepumpe med salthydrat varmelager til at forøge temperaturniveauet i den ydre ende af en fjernvarmeforsyning.

Projektet skal muliggøre fremtidens stærke lokale lav-kulstofudledende samfund med stor brugerinddragelse, bedre infrastrukturer og billigere energiforsyninger og bane vejen for stigningen i smarte energiteknologier og industrier på landet.

Vores særlige bidrag og interesse i dette projekt

Neogrid bidrager med vores viden om intelligent varmestyring og stiller vores i forvejen udviklede intelligent varmestyringsløsning, PreHEAT, til rådighed. 

 • Projektstart:

  Marts 2019
 • Afsluttet:

  Juli 2022
 • Partnere:

  Energibyen Skive, AAU, Neogrid, Suntherm
 • Program:

  EUDP

Mere information findes på projekt hjemmesiden eller på energiteknologi.dk.

Del dette projekt