Projekt

SMARTCE2H – Smart citizen-centered local electricity to heat systems

Projektet skal bidrage til at Skive Kommune kan nå deres målsætning om at være CO2-neutale i 2029, ved at omlægge varmeforsyningen til elvarme via salthydratbaseret varmelagring.

Projektets overordnede mål er at etablere en ændring af Skive Kommunes varmeforsyning, i samarbejde med borgere, myndigheder og andre interessenter, således varmeforsyningen kan omlægges fra fossile brændsler til elvarme. Projektet er vigtigt for at Skive Kommune kan nå deres målsætning om CO2-neutralitet i 2029.

Projektet skal udvikle og demonstrere forskellige måder, hvorpå Skive Kommune kan ændre varmeforsyningen fra fossilt brændstof til elvarme. De to vigtigste demonstrationer omhandler:

 1. Intelligent drift af varmepumper med salthydratbaseret varmelagring i husholdninger.
 2. Demonstration af anvendelsen af en booster-varmepumpe med salthydratbaseret lagring, for at forbedre temperaturniveauet i den fjerneste ende af lokale fjernvarmenetværk.

Projektet vil udvikle lokale integrerede energisystemer, der bl.a. skal etablere teknisk benchmarkløsninger og -praksis for intelligent integration af ny varmepumpeteknologi, for at opnå omkostningseffektiv drift af det lokale energinet. Derudover skal projektet også aktivt involvere borgere og lokalsamfund, for at udarbejde nye og forbedrede rammer for energisystemerne, herunder organisations- og forretningsmodeller, der skal sikre en effektiv og intelligent drift af systemerne. 

Vores særlige bidrag og interesse i dette projekt

Neogrid Technologies bidrager med viden om intelligent og fleksibel varmepumpestyrring. I projektet bruges denne viden til at udvikle, implementere og demonstrere intelligent styring til varmepumper samt intelligent styring til fremtidens el- og fjernvarmesystemer. Derudover udvikles en cloudløsning til varmepumpestyring baseret på bl.a. brugerens præferencer og prognoser for markedets efterspørgsel.

Dette projekt har modtaget finansiering fra The energy technological development and demonstration program (EUDP) under projektnummer 64018-0563.

 • Projektstart:

  Marts 2019
 • Afsluttet:

  Juli 2022
 • Partnere:

  Aalborg Universitet, Skive Kommune, Suntherm ApS, Neogrid Technologies.
 • Program:

  EUDP

Mere information findes på projekt hjemmesiden eller på energiteknologi.dk.

Del dette projekt
Neogrid Technologies ApS
Niels Jernes Vej 10 - 9220 Aalborg øst - Danmark

+45 7223 4000 - info@neogrid.dk

CVR 32773818

Få en snak med en af vores energieksperter.