Skip to main content

Projekt

SmartVENT

Ancillary services to Smart Grid through multi-zone demand controlled ventilation systems in residential buildings

Projektet skal udforske markedspotentialet for integration af en Smart Grid-funktionalitet i behovsstyrede ventilations- og varmesystemer til enfamilieshus.

Formålet med projektet er at udvikle Smat Grid-teknologi til et nyudviklet behovsstyret ventilations- og varmesystem, herunder en aggregator, der kan udnytte den fleksibilitet, som ventilations- og varmesystemer stiller til rådighed på nuværende og fremtidige energimarkeder. Udviklingen foretages i et samarbejde mellem Lindab A/S og Neogrid Technologies ApS samt Aalborg Universitet.

Det nyudviklede, behovsstyrede ventilations- og varmesystem giver mulighed for at kontrollere indeklimaet på rumniveau, i en bolig, og på den måde forøge systemets fleksibilitet. Integration af Smart Grid-løsninger i eksisterende ventilationssystemer, der ikke fungerer på rumniveau, giver ikke mulighed for den samme fleksibilitet.

Projektet skal udvikle ny teoretisk viden, som gennem projektet også skal demonstrere, at de teoretiske bidrag kan indarbejdes i kommercielle produkter. Demonstration af systemet, med og uden SMART Grid-funktioner, installeres i et enfamilieshus, hvor ydeevne, indeklima og energiforbrug kan overvåges og evalueres.  

Vores særlige bidrag og interesse i dette projekt

Neogrid Technologies skal, sammen med Automation og kontrol på Aalborg Universitet, udvikle en controller på aggreator niveau. Derudover skal Neogrid bidrage i integrationen af controller og aggregator samt den efterfølgende demonstration.

Projektet er finansieret EUDP.

 • Projektstart:

  Januar 2019
 • Afsluttet:

  December 2022
 • Partnere:

  Lindab A/S, AAU Automation og Kontrol, AAU Institut for Byggeri, By og Miljø, Neogrid Technologies.
 • Program:

  EUDP

Mere information findes på projekt hjemmesiden.

Del dette projekt