Skip to main content

Grøn agenda med AI Denmark

Neogrid Technologies har deltaget i et spændende og lærerigt forløb med AI Denmark.

Video lavet af AI Denmark

Mere kundefokuseret udnyttelse af AI

Neogrids deltagelse i AI Denmark har hjulpet os med at prioritere og med at lave en strategi for vores AI-udnyttelse baseret på kundernes reelle behov og deres værdikæde i interaktionen med andre systemer og leverandører. Endvidere gav projektet mulighed for at netværke med andre virksomheder og blive inspireret af andres arbejde med AI.

Under forløbet med AI Denmark arbejdede vi med at finde ind til de områder, som vores kundeskare finder interessante – bl.a. ift. hvordan man kan gøre komplekse problemstillinger mere simple for brugerne, og hvordan man leverer mere værdi med færre ressourcer, herunder hvordan man sikrer en effektiv fejlfinding.

Noget af det vigtigste, vi tog med fra AI Denmark, var en kundefokuseret tilgang til AI:

“Vi skal ikke tro, vi ved, hvad vores kunder vil have. Vi skal vide, hvad det er, de har brug for,” forklarer Henrik Lund Stærmose.

Motivationen for at deltage i AI Denmark

Vi tilmeldte os virksomhedsforløbet i AI Denmark for at blive inspireret.

”AI Denmark har hjulpet os med at blive skarpe på, hvordan vi kan udvikle vores teknologi med AI-værktøjer, så vi opfylder og leverer de servises, som vores kunder efterspørger,” siger Henrik Lund Stærmose. 

I Neogrid er vi i forvejen dygtig til at arbejde med machine learning, men vi ønskede hjælp til at undersøge ønsker, behov og udfordringer for en ny kundegruppe. Desuden ønskede vi sparring om, hvilke AI-metoder, algoritmer og værktøjer man kunne bruge til at udvikle og forbedre vores software.

Grøn agenda med AI

Vores software i Neogrid bruger data til at levere komfort, energieffektivisering og energifleksibilitet til bygninger. I praksis betyder det, at vi sikrer, at bygninger ikke bruger mere energi end det de skal for at levere det nødvendige komfortniveau. På samme tid sikrer vores løsning PreHEAT, at bygningerne bruger energi på de tidspunkter på døgnet, hvor det giver mest mening i forhold til økonomi og vedvarende energiproduktion. 

Vores AI-baserede bygningsstyring sikrer, at energispild bliver detekteret, og at bygningen kører så effektivt og på så meget vedvarende energi som muligt. Det betyder, at der kan spares op til flere ton CO2 om året pr. bygning på de større bygninger. 

“Jo bedre vores algoritmer bliver, desto grønnere bliver vores kunders bygningsdrift,” fortæller Henrik Lund Stærmose.

Læs mere omkring samarbejdet via linket.