Skip to main content

Projekt

Dedalus –

Data-driven Residential Energy Carrier-agnostic Demand Response Tools and Multi-value Services

Projektet udvikler, ved hjælp af de nyeste teknologier, en fælles digital platform til at optimere produktion, distribution og måling af fjernvarmekundernes forbrug, for at sikre maksimal miljømæssig og økonomisk effekt.

Fjernvarmemarkedet i Danmark er kendetegnet ved, at der er mange fjernvarmeoperatører samt at deres IT-systemer som udgangspunkt ikke kan tale sammen. Målet med HEAT4.0 projektet er at udvikle den intelligente digitale platform; HEATman, der skal muliggøre at data fra forskellige hardware og software leverandører kan sammenkøres, på tværs af fjernvarmeaktører, for at skabe optimering, baseret på datadrevet viden.

HEAT4.0 samler leverandørerne i markedet, og bygger videre på tidligere forskningsprojekter, bl.a. CITIES samt der foretages tests i samarbejde med Brønderslev- og Hillerød Forsyning.

HEATman vil sikre en mere bæredygtig varmeproduktion, som vil give både miljømæssige gevinster, ved at øge andelen af vedvarende energikilder, samtidig med at slutkunden opnår billigere energi.

Vores særlige bidrag og interesse i dette projekt

Neogrid Technologies bidrager på fjernvarme siden med udvikling af software, til optimering og styring af forbrugernes efterspørgsel. Derudover udvikler Neogrid Technologies styring og optimeringssoftware til individuelle bygninger.

Projektet er finansieret af Innovationsfonden.

 • Projektstart:

  Februar 2019
 • Afsluttet:

  Februar 2022
 • Partnere:

  NIRAS, Dansk Fjernvarme, Brønderslev Forsyning, Trefor Varme, Hillerød Varme, Danfoss, Logstor, Kamstrup, EMD International, Enfor, Neogrid Technologies, NorthQ, Leanheat (Finland), Tomorrow, DTU, Aarhus University.
 • Program:

  Innovationsfonden – Grand Solution

Mere information findes på projekt hjemmesiden.

Del dette projekt